Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Exclusiv: Agenția Națională pentru Achiziții Publice va verifica contractele echipamentelor sportive achiziționate de COSR și Clubul Steaua

Postat la: 12.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In urma scandalului privind echipamentul contrafacut purtat de sportivii romani la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro, la inceputul lunii octombrie, ZIUAnews a solicitat Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice (ANAP) sa ne comunice in scris „dacă contractele de achiziționare de echipament sportiv, vizibile în SEAP încheiate, din 2010 și până în prezent, de către Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) si Clubul Sportiv Steaua Bucuresti cu SC Pax Creative Sports SRL s-au făcut cu respectarea prevederilor legale de atribuire în vigoare".

Trebuie precizat ca SC Pax Creative Sports SRL este firma care a furnizat echipamentul de proasta calitate catre COSR pe care sportivii romani l-au imbracat la Rio de Janeiro, dar, care de a lungul timpul a livrat echipamente catre mai multe federatii si cluburi sportive din Romania, printre care si Steaua Bucuresti si Federatia Romana de Rugby. Dupa cateva zile, ZIUAnews a primit un rapsuns bomba din partea ANAP care va face putina luminna in scandalul echipamentului contrafacut.

Presedintele ANAP, Bogdan Puscas, prin adresa nr.7849 din 11 octombrie 2016, a precizat pentru ZIUAnews ca „institutia noastra nu a derulat o procedura de supraveghere care sa vizeze verificarea modului de atribuire a contractelor de achizitie publica respective". Dar, prin aceeasi adresa, presedintele Bogdan Puscas a mentionat pentru ZIUAnews ca „Agentia Nationala pentru Achizitii Publice, prin directia de specialitate, va include in planul de control pentru lunile noiembrie-decembrie 2016 o procedura de control ex-post la aceste doua autoritati contractante mentionate de dumneavoastra".

Practic, seful ANAP ne-a anuntat ca va verifica legalitatea tuturor contractelor de achizitionare a echipamentelor sportive incheiate de COSR si CS Steaua cu SC Pax Creative Sports SRL, firma de numele careia nu este straina fosta conducere a COSR- Octavian Morariu si Ioan Dobrescu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE